Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΦΑΟΥΣΤ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΟΚΟΥΡΟΦ - ΑΠΟ 1/12 ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ


"Ο λόγος και το βλέμμα ενός μεγάλου δημιουργού

συναντούν ξανά το αγαπημένο του ελληνικό κοινό".Αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή που η βραβευμένη με Χρυσό Λιοντάρι στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας, ταινία "ΦΑΟΥΣΤ" του Αλεξάντερ Σοκούροφ, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την 1/12/11 από την New Star. Η ταινία, μετά τη βράβευσή της στο Φεστιβάλ Βενετίας, θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ελλάδα σε πρώτη παγκόσμια εμπορική διανομή.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια με τον σπουδαίο δημιουργό, κυκλοφορώντας έως τώρα επτά ταινίες του, ενώ το 2012 θα κυκλοφορήσουμε στους κινηματογράφους άλλες τρεις ταινίες του.

Η ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξάντερ Σοκούροφ, «Φάουστ» κατέκτησε εκτός από το «ΧΡΥΣΟ ΛΕΟΝΤΑ» - το κύριο βραβείο της 68ης Μόστρα της Βενετίας - δύο ακόμη βραβεία του φεστιβάλ: «Οικουμενικό βραβείο κριτικής επιτροπής» και «Future film festival digital award». H απόφαση για την απονομή του κύριου βραβείου της 68ης Μόστρα στην ταινία «Φάουστ» πάρθηκε ομόφωνα, είπε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ της Βενετίας, σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι ("Μαύρος κύκνος") και πρόσθεσε ότι «είναι μία από τις ταινίες, που αλλάζουν για πάντα όποιους τις δουν!». Το «Φάουστ» είναι η τελευταία ταινία από την τετραλογία «Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» («Μολώχ», «Ταύρος» και «Ο Ήλιος»).Mπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας εδώ http://www.youtube.com/user/vkossiv

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες εδώ https://picasaweb.google.com/111157498832838723081/FAUST

Επίσης, μπορείτε να δείτε το masterclass του Σοκούροφ από παλιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα, εδώ:

1/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/0/zjUsrXohoT8


2/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/1/yK5-FxTZFUg


3/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/2/LBlKRnPfK4A


4/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/3/dbbPGKCTTac


5/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/4/LK9eMGM6Dn8


6/6 http://www.youtube.com/user/vkossiv#p/search/5/YRcL_MIiI9A
Για την υπόθεση της ταινίας

Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Φάουστ, που πουλά την ψυχή του στο διάβολο. Η διάσημη ιστορία του αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Φάουστ», του Γκαίτε, σε μια πολύ διαφορετική, σύγχρονη και ελεύθερη απόδοσή του. Μια απόδοση και ανάγνωση της ιστορίας, που σκοπό έχει να δείξει την ουσία που δε διαφαίνεται εύκολα. Ποιο είναι το χρώμα ενός κόσμου που οδηγεί σε κολοσσιαίες ιδέες; Ποιο είναι το άρωμά του; Στον κόσμο του Φάουστ, είναι όλα πνιγηρά: συνταρακτικά σχέδια γεννιούνται στο στριμωγμένο μέρος όπου περιδιαβαίνει ο Φάουστ. Είναι ένας στοχαστής, που διαλαλεί ιδέες, μεταδίδει λέξεις, που κάνει σχέδια, ένας ονειροπόλος. Ένας ανώνυμος άντρας που ωθείται από απλά ένστικτα: πείνα, απληστία, λαγνεία. Ένα δυστυχισμένο, κυνηγημένο πλάσμα, που θέτει μια πρόκληση στον Φάουστ του Γκαίτε. Γιατί να μείνει εκεί όταν μπορεί να πάει παραπέρα; Κι ακόμα παραπέρα, και πιο πέρα, πιέζοντας πάντα προς τα εμπρός, χωρίς να προσέχει ότι ο χρόνος μένει ακίνητος….

"Ο Αλεξάντερ Σοκούροφ είναι ίσως ο πιο φιλόδοξος και αυθεντικός σκηνοθέτης της γενιάς του, ανάμεσα σε όλους τους δημιουργούς παγκοσμίως. Οι ταινίες του διαθέτουν τέτοια εικαστική δυναμική και τόσο ηθικό βάθος, που καταξιώνονται ως αξέχαστες συναισθηματικές εμπειρίες. Το όραμα του Σοκούροφ είναι εντελώς ξεχωριστό, είναι ένα όραμα ανεξάντλητης εφευρετικότητας".
Σούζαν Σόνταγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: