Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2008 η NEW STAR εγκαινιάζει ετήσιο πρόγραμμα προβολών-εκδηλώσεων, το οποίο και θα ολοκληρωθεί το Μάιo του 2009. Σινεμά για όλους, σινεμά με απαιτήσεις, σινεμά κάθε μέρα. Η πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα της ΑΦΑΙΑΣ-NEW STAR artcinema στην Καλλιθέα χωρητικότητας 400 ατόμων, θα στεγάσει την προσπάθεια διάδοσης ενός διαφορετικού αλλά σπουδαίου κινηματογράφου.

Από Πέμπτη έως Κυριακή σε όλη τη διάρκεια του έτους θα διεξάγονται κινηματογραφικά φεστιβάλ-αφιερώματα με προσεκτικά επιλεγμένη θεματολογία (πχ. ταινίες για το Παλαιστινιακό, τη μετανάστευση, τη φτώχεια, τα δικαιώματα των παιδιών και άλλες). Σπουδαία πολιτικά γεγονότα, σύγχρονοι κοινωνικοί προβληματισμοί, γνωριμία με το σινεμά μακρινών χωρών είναι μερικές μόνο από τις πτυχές των φεστιβαλικών αφιερωμάτων.

Η Δευτέρα θα είναι μέρα Ελλήνων Σκηνοθετών. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 17.00 με ταινίες μικρού μήκους, στις οποίες η είσοδος θα είναι ελεύθερη με προσκλήσεις. Θα συνεχίζονται στις 19.00 με την προβολή δύο ή τριών ταινιών μεγάλου μήκους που ανήκουν είτε στην ίδια θεματική ενότητα είτε στον ίδιο σκηνοθέτη. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη ή/και τους συντελεστές της ταινίας.

Οι Τρίτες αφιερώνονται σε αναγνωρισμένους και πρωτοπόρους σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο με την προβολή των καλύτερων ταινιών τους. Κάθε Τετάρτη θα υπάρχουν θεματικές ενότητες από την πλούσια και σπάνια ταινιοθήκη του STUDIO-ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, ο χώρος της ΑΦΑΙΑΣ-NEW STAR artcinema θα φιλοξενεί θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους (κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, παραστάσεις), συναυλίες μουσικών σχημάτων της πόλης και προβολή ταινιών του βωβού κινηματογράφου συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το Σάββατο στις 15.00 το μεσημέρι μάς περιμένουν τα ελληνικά προσεχώς. Έλληνες κινηματογραφιστές ή/και επιτελείο συντελεστών μιλούν για την ταινία που ετοιμάζουν. Την Κυριακή ξεχωριστή θέση κατέχουν τα ντοκιμαντέρ του Εξάντα, τα οποία και θα προβάλλονται στις 6 το απόγευμα.

Στα φεστιβάλ, τα αφιερώματα, τις θεματικές ενότητες, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και τα ντοκιμαντέρ θα υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο, ενώ θα εξασφαλίζεται η παράλληλη διάθεση 200 προσκλήσεων ημερησίως από ραδιόφωνα, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Στόχος της NEW STAR είναι να δώσει στους σινεφίλ το χώρο που με το ξεχωριστό εβδομαδιαίο του πρόγραμμα θα μετατρέψει την αίθουσα της ΑΦΑΙΑΣ-NEW STAR artcinema σε στέκι πολιτιστικών δράσεων και σημείο αναφοράς της κινηματογραφικής Αθήνας.


1 σχόλιο:

whitesymph είπε...

Πολλα συγχαρητηρια για τη δουλεια σας για ενα νεο ανεμο στο χωρο του κινηματογραφου και οχι μονο.
Κώστας
Κιν.Λέσχη Ηρακλειου